Мода

Трябва ли на всяка цена да следваме модата?

Модата е като технологиите, постоянно излизат нови и нови неща, а ние живеем в свят, който е изпълнен с инфлуенсъри, които промотират постоянно новата мода, но това означава ли, че трябва постоянно да следваме новата мода? Отговорът е някъде по средата.

Винаги е добре да се следват модните тенденции, но това не трябва да бъде самоцел, защото това ще навреди на бюджета ви, а след това и на самочувствието ви, защото тя се променя постоянно и ако вие сте прекалено амбицирани да следвате модните тенденции, това наистина ще влоши бюджета ви.

Гледайте на модата, като начин да изразите себе си, не да приличате на някоя известна личност или да бъдете повлияни от думите на някой инфлуенсър, който ви казва, че с това облекло, червило, очила или нещо друго ще изглеждате страхотно и ще бъдете в крак с модата, защото може това нещо изобщо да не ви подхожда. 

Ние всички имаме един огромен проблем и това е, че често си купуваме неща, които просто изглеждат красиво и са в тренда, но далеч не са удобни и когато облечем роклята която сме си купили или новите очила, те изобщо не са удобни и не изглеждаме толкова добре в тях, колкото инфлуенсъра, който ни е промотирал продукта.

Ако можем да дадем съвет тук, това ще е: 

  • живейте си живота;
  • не поставяйте модата, като самоцел;
  • изградете собствен стил;

Повечето модни експерти твърдят, че да бъдеш модерен, не е скъпа задача и това е така, но само когато не се фокусираме в модните тенденции и не искаме да притежаваме всяка една дреха, която се появи на пазара.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *