Каква диагностика за транспортна фирма за изберем

Автодиагностика за транспортни фирми – ДА или НЕ

Транспортните фирми са гръбнакът на множество индустрии, създавайки верига от доставки между производител, разпространител и краен потребител. Независимо дали става дума за куриерска фирма, която разнася пратки, транспорт на бързооборотни продукти или превозване на пътници, транспортните фирми трябва да отговарят на определени условия, за да функционират.

На първо място стои ефективното планиране – количество стоки спрямо зададено време и маршрут. Правилното планиране спестява време и ресурси. За целта ще ви е необходим надежден тежкотоварен камион и компетентен водач. Ако тепърва започвате да се занимавате с транспортен бизнес, не е нужно да купувате чисто нов камион или автобус. Можете да вземете използван, преди да се развиете достатъчно. Въпреки че МПС-то втора ръка винаги извиква съмнение и недоверие, сред предлаганите модели има отлично запазени. За да ги откриете, ви е нужен специален уред за автодиагностика. Някой, който не само ще направи пълен анализ на автомобила, но също така ще продължи да ви помага с поддръжката и ремонта. Някой като THINKTOOL Reader HD.

THINKTOOL Reader HD

THINKTOOL Reader HD предлага пълна диагностика на оригинално оборудване, независимо дали става дума за камиони, автобуси или други тежкотоварни автомобили. Диагностицира както софтуера на командния блок, така и механиката. Чете кодовете на различните системи, засича и почиства грешки. С този уред имате възможност да наблюдавате графика на действие в реално време – мощност, налягане, свързаност. В същото време THINKTOOL Reader HD предлага и възможност за четене на данни от стоп кадър при настъпила внезапна повреда. Тези данни включват информация за оборотите на двигателя, скоростта на превозното средство, температурата на охлаждащата течност и показанията на останалите сензори в момента, в който е настъпила повреда. Тази информация може да се окаже критична при идентифицирането на истинския причинител и ремонтирането на автомобила.

При стартирането на механичните тестове THINKTOOL Reader HD изпитва работата на чистачките, на климатичната система, спирачките, двигателя и т.н. Тези тестове можете да видите и чуете сами. Това ще ви помогне да разберете как звучат отделните компоненти на тежкотоварния автомобил отделно и спрямо звученето им заедно. Понякога тези тестове откриват проблеми, които не са видими в подробните доклади. Не на последно място, уредът дава информация за изминатия път и всички получени съобщения и сигнали, които са от значение за изправността на автомобила.

Сред специалните функции на THINKTOOL Reader HD ще откриете опции за нулиране на индикаторите върху командното табло. Някои от тези функции са напълно безобидни, като например DPF филтъра за твърди частици, който почти непрестанно праща сигнали за нередност. С други обаче трябва да сте по-внимателни, като регулиране на инжекторите и количеството пръскане; регулиране на празния ход и ограничението на скоростта на двигателя. Уредът има способността, както да рестартира настройки до производствените им параметри, така и да препрограмира определени кодове.

THINKTOOL Reader HD разполага с четириядрен процесор, който задвижва 4GB оперативна и 64GB основна памет. Уредът се предлага с мек калъф за пренасяне, адаптери и кабел за зареждане. Поддържа над 30 модела тежкотоварни автомобили и машини.

Thinktool Master CV

Ако ви е нужен модел, който поддържа далеч повече марки, то THINKTOOL MASTER CV е способен да анализира над 150 различни модела с помощта на своите 13 уникални преходника и специален свързващ адаптер. Уредът работи с Андроид 10 при температури от 0С до 50С. Четенето и кодирането са усъвършенствани. След всеки анализ се генерира доклад, който може да бъде запаметен или принтиран. При събирането на три или повече доклада можете да извършите сравнителен анализ, за да следите за неизправности в налягането или износването на дадени компоненти.

Сред сервизните функции ще откриете нулиране на пробега, обезвъздушаване на Адблу системата, кодиране на инжектори и други. С менюто за калибриране ще получите достъп до климатичната инсталация, сензорите за налягане на маслото, ограничението за скоростта, като можете да променяте настройките по ваше желание. Една от най-забележителните функции на THINKTOOL MASTER CV е 360-градусовият помощник за паркиране.

Полезни линкове с информация по темата: